Grillezett sertéskaraj köményes-káposztás rétessel

Írta Mit főzzünk ma, 2017. augusztus 2. 09:03:00

Címkék:
sertés, grill, sós sütemény, köret, középhaladó, karaj, recept, étel, káposzta, hagyma, vaj, , köménymag, vajastészta, tojás, sertéskaraj, zsálya, paradicsompüré, liszt, fokhagyma, káposzta (fehér)
A(z) "Grillezett sertéskaraj köményes-káposztás rétessel" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Mai sertés: nem nagyon nehéz (bár nem a legkönnyebb receptünk, az igaz), viszont csuda élmény! Próbálják ki!



A hagymát felaprítjuk, a sertéskarajt felszeleteljük.

A sertéskarajt lehártyázzuk, vagy óvatosan bevagdossuk a kés hegyével 1,5-2 centiméterenként. Erre azért van szükség, mert ha a hártyát rajtahagyjuk, sülés közben a hús összeugrik.


A hús mind a két oldalát klopfoljuk, de csak egy kicsit, meglazítjuk a hússzeleteket. Fűszersóval megszórjuk, és forró serpenyőben sütjük.

Nem szokványos köret készül. Vajat hevítünk egy serpenyőben, és megfuttatjuk a félfőre vágott hagymát. A káposztát megtisztítjuk, hosszú csíkokra vágjuk fel, és hozzáadjuk a hagymához. Köménnyel ízesítjük, megsózzuk, és forró lángon pirítjuk.

A vajas tésztába a pirított káposzta fog belekerülni, viszont, mielőtt a káposztát a vajastésztába rakjuk, kicsit lehűtjük. Az így elkészült rétest felcsavarjuk, majd egy tálba tojást teszünk, felverjük, és ezzel megkenjük. 200 fokon kb. 20-25 percig sütjük.

A húst, amikor megsült, kivesszük, majd a visszamaradt levében készítjük el a mártást. Paradicsompürét öntünk a serpenyőbe, megszórjuk liszttel, sót, borsot adunk hozzá, valamint frissen vágott fokhagymát, végül zsályalevéllel ízesítjük.

A húst a szószban még megforgatjuk, és a rétes mellé tálaljuk, a hússzeleteket a szósszal meglocsoljuk. Díszítésnek paradicsomot, zsályát és póréhagymát használunk.

Jó étvágyat kívánunk!






Hozzávalók

  • 2 fej hagyma, 
  • 1 evőkanál vaj, 
  • só, 
  • köménymag, 
  • 2 csomag vajastészta, 
  • 2 db tojás, 
  • 1 kg sertéskaraj, 
  • 3 g zsálya, 
  • 1 evőkanál paradicsompüré, 
  • 1 evőkanál liszt, 
  • 3 gerezd fokhagyma, 
  • 1 kg káposzta (fehér)

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Szardíniás, mozzarellás, póréhagymás szendvics »