Hagymás rostélyos szalvétagombóccal

Írta Mit főzzünk ma, 2018. január 12. 16:02:32

Címkék:
rostélyos, hátszín, marhahús, gombóc, német, recept, étel, , bors, paradicsompüré, hagyma, liszt, olaj, zsemle, tojás, tej, petrezselyem
A(z) "Hagymás rostélyos szalvétagombóccal" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

A hagymás rostélyos régi bevett étel hazánkban, pedig nem igazán eredeti magyar étel, ez egy osztrák, német stílusú recept. Persze nagyon finom:)



A húst sózzuk, borsozzuk. Fontos, hogy ne süssük sokáig, mert akkor cipőtalp lesz belőle. Szóval, forró olajba tesszük a beízesített húst, mellé kerül a karikára vágott hagyma.

A szalvétagombócot előre elkészítettük, a következő módon: a szárított kenyérkockákhoz tojást, petrezselyemzöldet, tejet, finomra vágott hagymát teszünk, összekeverjük, s konyharuhába tesszük, s bő, forró vízben megfőzzük. (kb 35-40 percig kell főzni).

Meg kell várni, hogy kihűljön.

Amikor hagymás rostélyost készítek, én szeretem a szalvétagombócból vágott szeleteket megpirítva köretnek adni.

Jó étvágyat kívánunk!
Borajánlat: Villányi Cuvée


04_0331.jpg







Hozzávalók

  • 80 dkg hátszín, 
  • só, 
  • bors, 
  • 30 dkg hagyma, 
  • 0,5 dkg paradicsompüré, 
  • 20 dkg liszt, 
  • 0,5 dl olaj, 
  • 4 db zsemle, 
  • 3 db tojás, 
  • 0,5 dl tej, 
  • 1 csomag petrezselyem

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Csülökleves gerslivel »