Harcsafilé sörtésztában parajos burgonyagombóccal

Írta Mit főzzünk ma, 2017. február 2. 18:17:00

Címkék:
halak, tészta, haladó, zöldséges, harcsa, sült, recept, étel, videó, liszt, tojás, fokhagyma, spenót, gnocchi, tejszín, sör, petrezselyem, vaj, , bors
A(z) "Harcsafilé sörtésztában parajos burgonyagombóccal" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

És a sörtészta rögtön debütál, persze a parajos gombóc se lesz akármi! Érdemes végigkísérni filmen is, receptben is - aztán pedig irány a konyha!

Ha nincs Flash lejátszód,
innen letöltheted a legújabb verziót!



A halat felcsíkozzuk ujjnyi vastagra, besózzuk, valamint elkészítjük a sörtésztát.

A felvert tojásba beleszórjuk a lisztet, folyamatosan keverjük, nehogy csomós legyen, majd a sörrel egy palacsintatésztánál kicsit sűrűbbre hígítjuk. Beleteszünk egy gerezd zúzott fokhagymát, valamint a finomra vágott petrezselymet.

A halakat ebben a tésztában megforgatjuk, és forró, bő olajban kisütjük. Közben forró, sós vízben kifőzzük a gnocchit. Amint feljön a burgonyagombóc, kivesszük, mivel a tejszínes léből még vesz fel folyadékot.

A körethez a parajt a maradék zúzott fokhagymával együtt kevés vajon elkezdjük fonnyasztani, közben sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a leforrázott gnocchit, felöntjük tejszínnel. Beforraljuk, majd ha besűrűsödött, beletesszük a maradék vajat, és elkeverjük benne, míg felolvad. Azt ajánljuk, hogy forrón fogyasszuk a hallal.

Jó étvágyat kívánunk!

További halas receptekhez kattints ide

 






Hozzávalók

  • 80 dkg harcsa, 
  • 10 dkg liszt, 
  • 3 db tojás, 
  • 4 gerezd fokhagyma, 
  • 20 dkg, leveles spenót (paraj), 
  • 1 csomag gnocchi, 
  • 3 dl tejszín, 
  • 03.II. dl sör, 
  • 1 köteg petrezselyem, 
  • 5 g vaj, 
  • só, 
  • bors

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Hideg uborkaleves - magyarul, avagy: tarator (bolgárul) »