Harcsapaprikás túrós csuszával

Írta Mit főzzünk ma, 2017. december 5. 20:34:05

Címkék:
hagyományos, halak, tészta, harcsa, paprikás, csusza, recept, étel, videó, hagyma, paprika, paradicsom, tejföl, túró, csuszatészta, szalonna, liszt, , fűszerpaprika
A(z) "Harcsapaprikás túrós csuszával" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Két remek szakács, két kedvenc étel! Az egyik összetevő" Pisti és a túrós csusza, a másik Zoli és a harcsapaprikás."



A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk. Rádobjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot, és a tűzhelyről félrehúzva feloldjuk benne a fűszerpaprikát.

Beletesszük a 2 x 2 cm-es kockákra vágott halat, megsózzuk és erős tűzön kevés folyadék pótlásával megpároljuk benne.

Ezután tejfölt keverünk el liszttel csomómentesre, hőkiegyenlítjük, és az ételhez adjuk. Kiforraljuk, és ha kell, még sózzuk. A csuszához a szalonnát apró kockára vágjuk, majd kipirítjuk.

A tésztát sós, forrásban lévő vízben, főzzük ki, szűrjük le, majd a szalonna zsírjával keverjük össze. Halmozzuk rá a túrót, a tejfölt, a szalonnát, és 160 fokos sütőben melegítsük össze őket.

Jó étvágyat kívánunk!

További halas receptekhez kattints ide










Hozzávalók

  • 1 kg harcsa, 
  • 2 db hagyma, 
  • 2 db paprika, 
  • 2 db paradicsom, 
  • 8 dl tejföl, 
  • 20 dkg túró, 
  • 1 kg csuszatészta, 
  • 15 dkg szalonna, 
  • 3 evőkanál liszt, 
  • só, 
  • fűszerpaprika

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Sonkával, sajttal töltött csirkemell pirított burgonyával »