Házias makaróni

Írta Mit főzzünk ma, 2018. január 20. 16:22:06

Címkék:
recept, tészta (makaróni), vaj, liszt, tej, krémsajt, mustár (dijoni), , bors, sajt (cheddar), keksz (vajas), bacon, petrezselyem
A(z) "Házias makaróni" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Egy finom házias makaróni, megunhatatlan. Úgy ízesíthetjük, ahogy nekünk tetszik. Egyszerű és nagyon gyors.



A tésztát főzzük ki forró, sós vízben.

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

A vajat melegítsük fel egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a lisztet. Keverjük simára. Öntsük hozzá a tejet, a krémsajtot, a mustárt. Ízesítsük sóval, borssal. Főzzük 3-5 percig, amíg a massza besűrűsödik. Adjuk hozzá a lecsöpögtetett tésztát és a reszelt cheddar sajtot. 

Rakjuk egy kivajazott tepsibe, vagy hőállóedénybe.

Szórjuk meg a zúzott keksszel, az apróra vágott baconnel és a friss petrezselyemmel. 

Süssük 20 percig, amíg aranybarna lesz a teteje.

 

macaroni-and-cheese-1.jpg
 

Jó étvágyat kívánunk!

Forrás: Recipe Girl


 




Hozzávalók

  • 2 csésze tészta (makaróni), 
  • 1/4 csésze sós vaj, 
  • 3 evőkanál liszt, 
  • 2 csésze tej, 
  • krémsajt, 
  • 1 evőkanál mustár (dijoni), 
  • só, 
  • bors, 
  • sajt (cheddar), 
  • Tetejére: 20 db zúzott keksz (vajas), 
  • 4 szelet bacon, 
  • 1 evőkanál petrezselyem
Ezt olvasta már?

Vadnyugati omlett »