Hédervári lecsós borda

Írta Mit főzzünk ma, 2017. május 29. 09:06:50

Címkék:
borda, szalonna (füstölt), sonka, zöldpaprika, vöröshagyma, fokhagyma, tojás (fürj), , bors, olaj, liszt, fűszerpaprika, tarhonya, burgonya, pörköltalap, ételízesítő, étel, hús, recept, lecsós
A(z) "Hédervári lecsós borda" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Nem egy mindennapi ételről van szó. Az elkészítése talán egy kicsit hosszadalmas, de nagyon finom lesz a végeredmény. Mondanánk, ha nem így lenne?



Olajon a vöröshagymát üvegesre hevítjük. Fűszerpaprikát teszünk rá. Oldjuk a színét, felöntjük vízzel. Belekerül a pörköltalapba a megpirított tarhonya és a kockára vágott burgonya. Ízesítjük és készre főzzük.

A lecsóhoz a szalonnát üvegesre hevítjük. A hagymát félkarikára, a paprikát cikkekre, a paradicsomot kockára vágjuk fel. A szalonnára rátesszük a hagymát. Áthevítjük, majd rákerül a paprika, kevés fokhagyma, és kicsit később a paradicsom. Kevés vizet öntünk rá. Ezután hozzákerül a kockára vágott sonka, és így az egészet összeforraljuk.

A felszeletelt borda szélét bemetsszük, hogy sütéskor ne ugorjon össze. Sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, és szép pirosra sütjük. Ha kész, a lecsós alapra tesszük a főtt fürjtojásokat. Összeforraljuk, és tálaljuk.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

 lecsosbordaallo.jpg

 


Hozzávalók

  • 4 szelet borda, 
  • 10 dkg szalonna (füstölt), 
  • 10 dkg füstölt sonka, 
  • 10 dkg zöldpaprika, 
  • 1 db vöröshagyma, 
  • 2 gerezd fokhagyma, 
  • 8 db tojás(fürj), 
  • só, 
  • bors (őrölt), 
  • olaj, 
  • liszt, 
  • fűszerpaprika, 
  • A burgonyás tarhonyához: 20 dkg tarhonya, 
  • 20 dkg burgonya, 
  • 5 dkg vöröshagyma, 
  • pörköltalap, 
  • ételízesítő, 
  • só, 
  • fűszerpaprika
Ezt olvasta már?

Fűszeres darált hússal töltött padlizsán »