Hogyan készül a tócsni?

Írta Mit főzzünk ma, 2014. október 12. 09:04:15

Címkék:
tócsni, , bors, burgonya, tojás, liszt, fokhagyma, olaj
A(z) "Hogyan készül a tócsni?" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

A tócsni, vagy másképpen macok, lapcsánka kiváló kísérője lehet különféle húsoknak. Régebben önmagában ették, manapság köretként adják.

Tócsnit már készítettünk, azaz: burgonyát lereszelünk, sóval, borssal, tojással, egy kis kefirrel, valamint petrezselyemzölddel összekeverjük, kevés fokhagymát tegyünk hozzá, mert így roppanós lesz. Ízlés szerinti kisebb-nagyobb lepénykéket formázunk belőle, és olajban aranysárgára sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!
(20030903)


 

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya, 
  • 3 evőkanál liszt, 
  • 1 db tojás, 
  • 1 dl kefír, 
  • só, 
  • bors, 
  • fokhagyma, 
  • petrezselyemzöld, 
  • olaj
Ezt olvasta már?

Sült csirkék egészben, persze sajttal töltve »