Joghurtos raguleves karajjal, csiperkével

Írta Mit főzzünk ma, 2014. október 27. 13:24:49

Címkék:
vöröshagyma, fokhagyma, olaj, sertéskaraj, sárgarépa, fehérrépa, zöldpaprika, csiperke, , bors, petrezselyem, liszt, joghurt, étel, leves, hús, sertés, ragu
A(z) "Joghurtos raguleves karajjal, csiperkével" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ettek már olyan levest amiben joghurt volt? Ha nem, itt a megfelelő alkalom, hiszen receptünkben egy joghurtos sertés ragulevest mutatunk be!

Forró olajon megfuttatjuk az aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk az 1x1 kockákra darabolt sertéskarajt, és fehéredésig sütjük. Ezután beleszórjuk a kisebb kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, zöldpaprikát, a cikkekre vagdalt csiperkét és 1,5 liter vízzel felöntjük.

Ha felforrt sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön majdnem puhára főzzük. Ekkor megszórjuk az aprított petrezselyemmel, majd behabarjuk a kevés hidegvízzel simára kevert liszttel.

Amikor teljesen megfőtt a leves, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a kevés forró lével elkevert natúr joghurtot.

Forrón tálaljuk!

Jó étvágyat kívánunk!


 

 

Hozzávalók

  • 1 közepes fej vöröshagyma, 
  • 0,5 dl olaj, 
  • 2 gerezd fokhagyma, 
  • 40 dkg sertéskaraj, 
  • 2 szál sárgarépa, 
  • 1 szál fehérrépa, 
  • 1 db zöldpaprika, 
  • 4 db gomba (csiperke), 
  • só, 
  • bors (őrölt), 
  • 1 csokor petrezselyem, 
  • 1 evőkanál liszt, 
  • 1 dl natúr joghurt
Ezt olvasta már?

Csokoládés női szeszély »