Kéksajtos burgonyaleves

Írta Mit főzzünk ma, 2017. április 11. 20:29:00

Címkék:
leves, sajtos, középhaladó, burgonya, recept, étel, tartalmas leves, burgonya, sajt (kék), , tejszín, bacon, hagyma, petrezselyem, étel
A(z) "Kéksajtos burgonyaleves" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Gyors leves, nem zacskóból: no persze abból is lehet. De nem most. Mert bár csak "krumplileves", azért ez nem hétköznapi. Nem bizony.



A vöröshagymát finomra vágom, kevés olajon lepirítom.

Ráhelyezem a kockára vágott burgonyát, felöntöm vízzel, sózom. Megfőzöm benne a burgonyát. Amikor szétfőtt a burgonya, akkor belereszelem a kéksajtot. Kis lángon óvatosan tovább főzöm.

Egy serpenyőben nagyon kevés olajat melegítek. A bacont vékony szeletekre vágom, majd felcsíkozom, és kipirítom.

Közben a levest kézi botmixerrel összeturmixolom. Baconnel megszórom, és friss petrezselyemmel meghintem.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több tartalmas levesért kattints ide

 

20080112140142317.jpg
 


Hozzávalók

  • 30 dkg burgonya, 
  • 10 dkg sajt (kék), 
  • só, 
  • 1,5 dl tejszín, 
  • 15 dkg bacon, 
  • 1 fej hagyma, 
  • fél köteg petrezselyem

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Duplacsokis keksz  »