Krumplis túrós lepény

Írta Mit főzzünk ma, 2017. december 15. 14:31:05

Címkék:
recept, burgonya, liszt, élesztő, vaj, porcukor, tojás, , túró, citrom reszelt héja, vaníliás cukor
A(z) "Krumplis túrós lepény" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Az az igazán csodálatos, amikor a leghétköznapibb alapanyagokból készítünk valami remeket. Ez a recept ehhez ad segítséget!



20 deka főtt áttört burgonyát 30 deka finomliszttel, egy deka alaposan összemorzsolt élesztővel, tíz deka vajjal vagy margarinnal, öt deka porcukorral, egy tojássárgájával meg csipetnyi sóval összegyúrunk. Két cipóba osztjuk, és az egyiket kinyújtva, kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit.

Fél kiló tehéntúrót burgonyanyomón áttörünk, és 20 deka főtt, áttört burgonyával, körülbelül tíz deka porcukorral meg csipetnyi sóval kikeverjük. Ezután egy citrom reszelt héját vagy egy csomag vaníliás cukrot adunk hozzá, végül a tojás habbá vert fehérjét. A tepsiben fekvő tésztaalapra simítjuk, és a tészta másik felét kinyújtva ráfektetjük.

A tetejét villával megszurkáljuk, és a forró sütőbe tolva, öt percig erős, majd takaréklánggal szép pirosra sütjük. A tepsiben langyosra hűtjük, csak utána vágjuk fel kockákra. Porcukorral megszórva rakjuk tálra.

Jó étvágyat kívánunk!






 

Hozzávalók

  • 40 dkg burgonya, 
  • 30 dkg liszt, 
  • 1 dkg élesztő , 
  • 10 dkg vaj, 
  • 15 dkg porcukor, 
  • 1 db tojás (sárgája), 
  • só, 
  • 50 dkg túró, 
  • 1 db citrom reszelt héja, 
  • 1 csomag vaníliás cukor, 
  • 1 db tojás (fehérje), 
  • porcukor
Ezt olvasta már?

Nyúlgerinc, kecskesajttal töltve »