Lime-os sertésszűz csiperkegombával

Írta Mit főzzünk ma, 2017. május 8. 13:31:50

Címkék:
sertésszűz, csiperkegomba, lime, fehérbor, papardelle, tejszín, zöldspárga, , bors, étel, hús, sertés, gomba, recept
A(z) "Lime-os sertésszűz csiperkegombával" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Egyszerű és gyors étel, ami hipp-hopp megoldásnak is tűnhet. Ha elkészítik meglátják miért!

Ha nincs Flash lejátszód,
innen letöltheted a legújabb verziót!



A sertésszüzet lehártyázzuk, majd felszeleteljük. A húst nem klopfoljuk, csak kézzel megnyomkodjuk.

A lime-ot megtisztítjuk, karikára vágjuk. Köretnek a papardelle-t feltesszük főni. A gombát is karikákra vágjuk, a spárgát is felszeljük (a fejét nagyobb, a többi részét pedig kisebb darabokra). A hús mellé kerül a gomba, majd rátesszük a húsra.

A lime-ot kicsit megpirítjuk, majd rátesszük ezt is a gombára. Fehérborral felöntjük, lefedjük és kicsit hagyjuk párolódni, majd kivesszük. A spárgát is beletesszük a serpenyőnkbe, tejszínt adunk hozzá, majd a tésztát.

Tálaláskor tészta mellé helyezzük a húst.

Jó étvágyat kívánunk!

 

 

limeoss.jpg




Hozzávalók

  • 60 dkg sertésszűz, 
  • 4 fej gomba (csiperke), 
  • 4 db lime, 
  • 1 dl fehérbor, 
  • 50 dkg papardelle, 
  • 1 dl tejszín, 
  • 10 dkg zöldspárga, 
  • só, 
  • bors
Ezt olvasta már?

Pulykacsíkok sült borízű almával, valamint desszertnek almás-diós palacsinta »