Magos bélszín salátával

Írta Mit főzzünk ma, 2017. november 18. 18:02:00

Címkék:
saláta, bélszín, haladó, grill, , bors, póréhagyma, burgonya, jégsaláta, hagyma, mustár, paradicsom (koktél), citromlé, borecet, napraforgómag
A(z) "Magos bélszín salátával" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Mai nehéz: nem a legolcsóbb alapanyagból, nem is próbáljuk így beharangozni. Egy igazi grillnek való hús - ez viszont igaz.



A bélszínt fűszerezzük, és gyenge médiumra sütjük. Közben elkészítjük azt a krémet, amit majd a tetejére teszünk.

A napraforgót összekeverjük a mustárral, póréhagymaszeleteket teszünk még bele. Itt a mustár arra szolgál, hogy összekösse a napraforgót.

Amíg a hús sül, a salátát is elkészítjük. Felszeleteljük a salátát, a paradicsomot, a hagymát, kevés ecettel és olívaolajjal meglocsoljuk.

A burgonyát serpenyőben pirítjuk, mi legényesen a hús mellett pirítottuk az előre megfőzött burgonyát. (Azért, hogy ne kelljen annyit mosogatni.)

A húsunk tetejét a mustáros masszánkkal bekenjük, sütőbe rakjuk. 200 fokon sütjük addig, amíg a mustár megszikkad, és a napraforgómagok kis sündisznóvá változtatják a húst, ez kb. 5 perc.

Tálalásnál a burgonya mellé a hús és a saláta kerül. Díszítésnek rozmaringot használunk, ugyanis a rozmaring remekül illik a marhahúshoz.

Jó étvágyat kívánunk!







Hozzávalók

  • 70 dkg bélszín, 
  • só, 
  • bors, 
  • 1 szál póréhagyma, 
  • 40 dkg burgonya, 
  • fél fej jégsaláta, 
  • fél fej hagyma, 
  • 1 evőkanál mustár (dijoni), 
  • 8 db paradicsom (koktél), 
  • citromlé, 
  • borecet, 
  • 5 dkg napraforgómag
Ezt olvasta már?

Sertéstarja lábosban, tört burgonyával »