Marinált padlizsán csirkemellel

Írta Mit főzzünk ma, 2017. április 29. 14:11:04

Címkék:
kenyér, csirke, padlizsán, , paradicsom, fokhagyma, bors, oregani, petrezselyem, étel, recept
A(z) "Marinált padlizsán csirkemellel" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Marinált padlizsán csirkemellel és krutonnal, vagyis pirított kenyérrel. Hogy ez miért fontos? A videóból kiderül!

Ha nincs Flash lejátszód,
innen letöltheted a legújabb verziót!



Ezt a receptet Rómából hoztam Önöknek.

Esténként egy családias kisvendéglőben vacsoráztam, és a vendéglő tulajdonosa - a sokadik alkalomkor, miután ráadásul megtudta, mivel is foglalkozom - megosztotta velem ennek az ételnek a titkát.

Először elkészítem a pestót. Apróra vágott rukkolát keverek össze olívaolajjal. Más zöldfűszernövényből is elkészíthetik, apróra vágott petrezselyemből, vagy bazsalikomból például.

A padlizsánt kockára vágom, forró, sós vízbe beáztatom. Nagyon kevés forró olajon megpirítom, mert a padlizsán olyan, mint a szivacs: ha sok olajat használnék, akkor csak magába szívná az olajat. Sózom, borsozom, hozzáadom a szintén kockára vágott paradicsomot.

A csirkemellet formázom, sózom, borsozom, megsütöm. A kruton pedig nem más, mint sütőben pirított kenyér. Megformázom, levágom a széleit, és ügyesen a csirkemell formájához igazítom.

Tálalásnál a krutonra teszem a sült csirkét, tetejére a marinált padlizsánt, köré a pestót. Petrezselyemzölddel díszítem.

Jó étvágyat kívánok!


 

Hozzávalók

  • 60 dkg csirke, 
  • 30 dkg padlizsán, 
  • só, 
  • 12 dkg paradicsom, 
  • 2 gerezd fokhagyma, 
  • bors, 
  • oregano, 
  • 1/2 köteg petrezselyem, 
  • kenyér
Ezt olvasta már?

Székelykáposzta, avagy a lengyel bigos »