Marinált padlizsán csirkemellel, krutonnal

Írta Mit főzzünk ma, 2017. október 11. 16:02:32

Címkék:
recept, étel, csirke, csirkemell, kruton, zöldség, padlizsán, olasz, oregánó, recept, étel, , paradicsom, fokhagyma, bors, oregano, petrezselyem, ruccola, kenyér
A(z) "Marinált padlizsán csirkemellel, krutonnal" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Attól, hogy ez egy igazi római recept, nem kell megijedni, minden alapanyagot be lehet szerezni, nem horror áron, és az elkészítése sem nehéz!



Ezt a receptet Rómából hoztam Önöknek.

Esténként egy családias kisvendéglőben vacsoráztam, és a vendéglő tulajdonosa - a sokadik alkalomkor, miután ráadásul megtudta, mivel is foglalkozom - megosztotta velem ennek az ételnek a titkát.

Először elkészítem a pestót. Apróra vágott ruccolát keverek össze olívaolajjal. Más zöldfűszernövényből is elkészíthetik, apróra vágott petrezselyemből, vagy bazsalikomból például.

A padlizsánt kockára vágom, forró, sós vízbe beáztatom. Nagyon kevés forró olajon megpirítom, mert a padlizsán olyan, mint a szivacs: ha sok olajat használnék, akkor csak magába szívná az olajat. Sózom, borsozom, hozzáadom a szintén kockára vágott paradicsomot.

A csirkemellet formázom, sózom, borsozom, megsütöm. A kruton pedig nem más, mint sütőben pirított kenyér. Megformázom, levágom a széleit, és ügyesen a csirkemell formájához igazítom.

Tálalásnál a krutonra teszem a sült csirkét, tetejére a marinált padlizsánt, köré a pestót. Petrezselyemzölddel díszítem.

 

Jó étvágyat kívánok!

Még több olasz recepthez kattints ide!

Csirkemelles receptekért kattints ide!






Hozzávalók

  • 60 dkg csirke, 
  • 30 dkg padlizsán, 
  • só, 
  • 12 dkg paradicsom, 
  • 2 gerezd fokhagyma, 
  • bors, 
  • oregano, 
  • fél köteg petrezselyem, 
  • ruccola, 
  • 4 szelet kenyér

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Töltött burgonya »