Marinírozott foltos tengeri halfilé, rizstésztával

Írta Mit főzzünk ma, 2018. február 20. 20:14:54

Címkék:
tésztaételek, rizstészta, tengeri hal, hal, recept, étel, halak, mustár, halfilé, vaj, tormapor, citrom, kaliforniai paprika, gyömbér, paprika, sherry, szójaszósz, vaj, , bors
A(z) "Marinírozott foltos tengeri halfilé, rizstésztával" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

A tengeri halfilé szerencsére nem különösebben drága - ráadásul ehhez a kompozícióhoz használhatjuk bármelyik fajtát, és persze lesz benne egy kis pikantéria is!



Ennél az ételnél nagyon fontos a pácolás, de elég, ha rövid ideig, nem kell tehát napokkal előbb felkészülnünk.

A gyömbért megreszeljük, a mustárt, a tormaport (a zöld tormapor japán sajátosság, hegyi mályvarózsából nyerik, természetesen helyettesíthető tormával) a gyömbér felét összekeverjük a sherryvel és a szójaszósszal, beletesszük a halat, és ami a lényeg: 20 percig marináljuk.

A megtisztított paprikát vékony szeletekre vágjuk, a halat roston megsütjük. Már a hal mellé betesszük a paprikát, így különleges ízt kap.

Az elkészült halat kiszedjük, megsütjük a paprikát, sózzuk, borsozzuk, gyömbért adunk hozzá, szójával ízesítjük.

Ha igazán különleges módon szeretnénk prezentálni ezt az ételt, akkor rizstésztával, üvegtésztával (rizslisztből készül ez a tészta) tálaljuk. A rizstészta színben és ízben is illik ehhez az ételhez.

A konyha talán egyik legfontosabb trükkje ez: a szín és az íz harmóniája mindig nagyon fontos!

Jó étvágyat kívánunk!

További halas receptekhez kattints ide

marinirozott_halfile_web_s.jpg 

 

Hozzávalók

  • 4 teáskanál mustár (dijoni), 
  • 80 dkg halfilé (tengeri), 
  • 10 dkg vaj, 
  • 2 teáskanál tormapor (zöld), 
  • 1 db citrom, 
  • 20 dkg kaliforniai paprika, 
  • 2 teáskanál (frissen reszelt) gyömbér, 
  • 20 dkg paprika, 
  • 3 evőkanál sherry, 
  • 3 evőkanál szójaszósz, 
  • 4 evőkanál vaj, 
  • só, 
  • bors

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Szárnyasmáj almával, kenyéren tálalva »