Medvehagyma krémleves juhsajttal

Írta Mit főzzünk ma, 2018. január 3. 16:04:00

Címkék:
leves, sajt, krémleves, medvehagyma, recept, étel, különleges leves, fűszer, medvehagyma, vaj, liszt, , bors, krémsajt, sajt (juh), kenyér, alaplé (zöldség)
A(z) "Medvehagyma krémleves juhsajttal" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Sokat dolgoztunk a medvehagyma népszerűsítésén, és meg is lett az eredménye. Készüljön most leves belőle!



A vajon lepirítjuk az apróra vágott medvehagymát. Felengedjük zöldségalaplével, és főzzük.

Fűszerezzük sóval, borssal, majd a lisztet krémsajttal kikeverjük, és besűrítjük vele a levest, majd pedig lepürésítjük.

A juhsajtot vagy nyersen, vagy fehér kenyérre olvasztva a leves tetején tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több különleges leveshez kattints ide!

 

 

medvehagymakrem_leves_te_05_s.jpg
 
 





 

Hozzávalók

  • 20 dkg (friss) medvehagyma, 
  • 5 dkg vaj, 
  • 1 evőkanál liszt, 
  • só, 
  • bors, 
  • 10 dkg krémsajt, 
  • 10 dkg sajt (juh), 
  • kenyér, 
  • 1 liter alaplé (zöldség)

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Sült csirkeszárnyak, zöldségekkel és rizzsel »