Mini tekercstorta

Írta Mit főzzünk ma, 2017. augusztus 21. 09:00:00

Címkék:
torta, piskóta, gyümölcsös, könnyű, édesség, sütemény, recept, étel, desszert, süti, eper, áfonyalekvár, tejszín, porcukor, tojás, liszt, sütőpor, cukor
A(z) "Mini tekercstorta" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Hogy abszolút nem vészes a dolog, rögtön kiderül, csak bele kell nézni az adásba. Robi minden lépcsőnél segít. És, ha minden igaz, még vidám is.



Először a piskótalapot készítjük el. A tojásokat a cukorral együtt felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.

Összekeverjük, sütőpapírra helyezzük, és betesszük a sütőbe.

Szép piskótalapot készítünk, melyet áfonyalekvárral megkenünk és feltekerjük. A piskótatekercset félretesszük, és elkészítjük a krémet. A tejszínt és a cukrot összehabarjuk, beletesszük a feldarabolt epret (más gyümölcsöt is használhatnak, én most epret hoztam) és az áfonyalekvárt.

Egy kis tálat kibélelünk fóliával - így ugyanis sokkal könnyebb lesz kivenni a süteményt. A piskótatekercset felszeleteljük, a tálka aljára és oldalára piskótaszeleteket teszünk, megkrémezzük, a tetejére pedig megint piskótatekercs szeleteket helyezünk. Betesszük a hűtőbe.

Tálalásnál a fólia segítségével könnyen kiszedjük a tálkából a tekercstortát, áfonyalekvárral, eperrel és mentalevéllel díszítjük.

Jó étvágyat kívánok!

Még több piskótás sütihez kattints ide!  

 

20080713575941565.jpg
 





Hozzávalók

  • 10 dkg eper, 
  • 10 dkg áfonyalekvár, 
  • tejszín, 
  • porcukor, 
  • 4 db tojás, 
  • 4 evőkanál liszt, 
  • sütőpor, 
  • 2 evőkanál cukor

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Ír krumplis palacsinta »