Mustáros-hagymás borda

Írta Mit főzzünk ma, 2018. január 15. 17:01:13

Címkék:
sertés, tartalmas, haladó, sült, recept, étel, sertéskaraj, hagyma, fokhagyma, burgonya, mustár, tejföl, , bors, olaj, petrezselyem, tojás, tejszín, újhagyma(szár)
A(z) "Mustáros-hagymás borda" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Igazi gazdag recept, ahogyan azt már Laci bácsitól megszokhattuk. Van benne minden, ami szem-szájnak ingere, épp annyi, hogy jól essen.



Olajon karikára vágott és grill fűszerkeverékkel megszórt hagymát pirítunk. Erre tesszük rá a karajt és félangolosra sütjük.

A tejfelbe fokhagymát és mustárt keverünk, ez lesz a mártásunk.

Zsírpapírból szív formát vágunk ki, az egyik felére rátesszük az ételt a következő sorrendben: karikára vágott, héjában főtt burgonyát, a félangolosra sült húst, leöntjük a tejfölös mártással. Ráhajtjuk a szív másik felét, a két papírt összehajtogatjuk, hogy jól záródjon. 180 fokos sütőben megsütjük.

Tálalásnál a papírt a közepén felhasítjuk, savanyúságot (zölddinnyét, karfiolt, uborkát) adunk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!


 






Hozzávalók

  • 50 dkg sertéskaraj, 
  • 10 dkg hagyma, 
  • 2 dkg fokhagyma, 
  • 50 dkg burgonya, 
  • 5 dkg mustár, 
  • 2 dl tejföl, 
  • só, 
  • bors, 
  • 1 dl olaj, 
  • petrezselyem, 
  • tojás, 
  • tejszín, 
  • újhagyma(szár)

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Citromos csirkemáj saláta »