Narancsos kacsamell

Írta Mit főzzünk ma, 2014. szeptember 19. 16:14:00

Címkék:
gyümölcsös, kacsa, pác, csípős, tócsni, haladó, recept, étel, narancs, narancslé, méz, keményítő, liszt, chili, lime, burgonya, tojás, , provance-i fűszer, olaj, kacsamell
A(z) "Narancsos kacsamell" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ami önmagában is különleges, de tehetjük még érdekesebbé: ez a kacsamell, naranccsal méghozzá. Meg persze egy kis lime, citrom, chili - igazán egzotikus lesz.

Elkészítem a pácot. Narancsot facsarok ki és lime-ot, belereszelek egy kis narancshéjat, citromhéjat, végül kevés narancslevet is öntök hozzá.

A kacsamellet bepácolom ebbe a narancsos, lime-os, chilis pácba. Lehet egy–két napig is pácban hagyni. Bevallom, én nem nagyon szeretem a csípőset, ezért csak a pácolás végén adom hozzá a chilit.

Pácolás után szépen megsütöm a húst. A kacsamellet mindig a bőrével lefelé kell megsütni. Sózzuk, durva borsot szórunk rá, és provence-i fűszerkeveréket. Arra figyeljenek, hogy a kacsát ne nagy lángon süssék, csak lassan, egyenletesen. Be is tehetik a sütőbe.

A narancsot megtisztítom, felkockázom, majd mézkaramellen lehúzatom. Felöntöm narancslével, keményítővel bekötöm, hogy mártássűrűsége legyen.

Tócsnit készítek köretnek: lereszelem a burgonyát, összekeverem a tojással, sózom, kevés provence-i fűszerkeveréket szórok bele. Ha nagyon laza, akkor kevés lisztet adhatnak hozzá, én azt szeretem, ha jó kemény a krumpli, mert akkor nagy valószínűséggel nem kell lisztet hozzákeverni. Forró olajban kisütöm.

Már csak a tálalás maradt hátra. A kacsamellet felvágjuk, ráöntjük a narancsos mártást, mellé tócsnit teszek, petrezselyemzölddel díszítem.

Jó étvágyat kívánok!





Hozzávalók

  • 50 dkg narancs, 
  • 2 dl narancslé, 
  • 3 evőkanál méz, 
  • 2 evőkanál keményítő, 
  • 2 dkg liszt, 
  • 2 db chili, 
  • 2 db lime, 
  • 40 dkg burgonya, 
  • 2 db tojás, 
  • só, 
  • provence-i fűszer, 
  • olaj, 
  • 4 db kacsamell

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Báránypiláf, bográcsban vagy serpenyőben »