Olajbogyó-krémleves szalámival, sajttal

Írta Mit főzzünk ma, 2017. április 5. 21:17:00

Címkék:
krémleves, szalámi, sajt, haladó, leves, különleges leves, bor, hagyma, kakukkfű, mandula, sajt (kecske), tejszín, olívabogyó (mandulával töltve), szalámi
A(z) "Olajbogyó-krémleves szalámival, sajttal" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Véletlenül sem szorítjuk háttérbe a mi nagyszerű gazdag leveseinket, pusztán a választás lehetőségét kínáljuk fel.



Ez egy leveskülönlegesség, egy nagyon finom krémleves.

A hagymát felszeletelem, párolom, hozzáadom a fehérbort. Beleteszem a kakukkfüvet, majd egy kevés vizet, pár szem aprított olajbogyót és mandulát is. Használhatnak mandulával töltött olívabogyót is. Fél órát főzöm.

Amíg fő, az olajbogyó megmaradt részét leturmixolom fehérborral és mandulával. A turmixhoz öntöm a redukciót, így is összeturmixolom. Visszaöntöm az edénybe, sózom, melegítem. Teszek bele egy csepp tejszín a végén, csak azért, hogy egy kicsit teltebb legyen.

Tálalásnál szalámit teszek rá, és háromszögre alakított sajtot. Friss kakukkfűvel még megszórhatják.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több különleges leveshez kattints ide!

Borral készülő ételeinkhez kattints ide!

 

20080707506442140.jpg




 

Hozzávalók

  • 4 db hagyma, 
  • 1 szál kakukkfű, 
  • 5 dkg mandula, 
  • 2 dl bor (fehér), 
  • 5 dkg sajt (kecske), 
  • 0,5 dl tejszín, 
  • 25 dkg olívabogyó (mandulával töltve), 
  • 15 dkg szalámi

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Citromos csirkemáj saláta »