Óvári pulykamell

Írta Mit főzzünk ma, 2017. december 16. 16:00:12

Címkék:
pulyka, hagyományos, mikró, különleges, recept, étel, pulykamell, gomba, hagyma, sonka, sajt, olaj, , bors, petrezselyem, brokkoli, karfiol, répa (sárga), burgonya (petrezselymes)
A(z) "Óvári pulykamell" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Laci bácsi és Endre egy klasszikusnak nevezhető ételt mutatnak meg, alapvetően hagyományos módon. Vagy talán mégsem? Meg kell próbálni!



A pulykamellet szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, elősütjük.

Nem sütjük meg, csak egy kis színt adunk neki. A hagymát megpirítjuk, rátesszük a gombát, kevés sót, kevés frissen őrölt borsot, frissen vágott petrezselyemzöldet, mely különleges ízt ad a gombának.

Az elősütött húst tepsire helyezzük. A húsra kerül rá a pirított gomba, a pulykasonka. Gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, s forró sütőben készre sütjük.

Közben elkészítjük a köretet. Az újburgonyát sós vízben megfőzzük, majd megsütjük.

A zöldkörethez előkészített zöldségeket (brokkolit, karfiolt, sárgarépát ízesítjük, lefedjük fóliával, és pár percre a mikróba tesszük.

Jó étvágyat kívánunk!
(20030709)






Hozzávalók

  • 50 dkg pulykamell, 
  • 20 dkg gomba, 
  • 10 dkg hagyma, 
  • 6 dkg sonka, 
  • 10 dkg sajt, 
  • 1 dl olaj, 
  • só, 
  • bors, 
  • fél csomag petrezselyem, 
  • 15 dkg brokkoli, 
  • 15 dkg karfiol, 
  • 15 dkg répa (sárga), 
  • burgonya (petrezselymes)

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Parajos rétes csirkemájjal »