Palacsinta tejszínhabos eperkrémmel töltve

Írta Mit főzzünk ma, 2017. december 14. 16:31:47

Címkék:
tojás, tej, szóda, cukor, , liszt, olaj, eperkrém, tejszín, porcukor, Triple Sec, pudingpor, étel, sütemény, palacsinta, krém
A(z) "Palacsinta tejszínhabos eperkrémmel töltve" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Palacsinta bármikor, ez örök igazság. Palacsinta ezerféleképpen - ez is tény, jöjjön hát tőlünk is egy újabb variáció. Többet nem mondhatunk előre.



Csomómentesre keverjük a palacsintatésztát, és állni hagyjuk egy órát. Kisütjük a palacsintákat. Hagyjuk kihűlni.

A lefagyasztott eperkrémet kioldjuk. Hidegen kötő vanília pudingporral elkeverjük, ízesítjük porcukorral, triple sec-kel.

A tejszínt kemény habbá verjük fel, és hozzákeverjük az eperkrémhez, így sokkal lazább lesz. Az így kapott krémet a kihűlt palacsintákba töltjük. Feltekerjük.

Jó étvágyat kívánunk!

 

pali.png


 



Hozzávalók

  • 1 db tojás, 
  • 1,5 dl tej, 
  • 1,5 dl szóda, 
  • csipet cukor, 
  • csipet só, 
  • 25 dkg liszt, 
  • olaj (sütéshez), 
  • 1 doboz fagyaztott eperkrém, 
  • 2 dl tejszín, 
  • porcukor, 
  • triple sec, 
  • 1 csomag pudingpor (hidegen kikeverhető)
Ezt olvasta már?

Sajtos, parajos palacsintarolád »