Palacsintakorong forró eperrel és porcukorral

Írta Mit főzzünk ma, 2017. augusztus 29. 20:03:00

Címkék:
vaj, tej, liszt, tojás, tejszín, porcukor, , vaníliás cukor, eper, cukor, konyak, keményítő, olaj
A(z) "Palacsintakorong forró eperrel és porcukorral" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez nem egy szokásos palacsinta. Valódi nyalánkság francia palacsintatésztából. Hogy ez mit is jelent pontosan: kattintson és nézze meg!



A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a porcukor nagyobb részével kemény habbá verjük.

A tojássárgákat habosra keverjük a vajjal, a maradék cukorral, a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, a sót, majd a lisztet. A felvert fehérjehabbal lazítjuk. Kevés zsiradékon megsütjük a palacsintákat, vastagabbra, mint a hagyományos társát.

A forró eperhez cukrot karamellizálunk, majd rádobjuk az epret. Ráöntjük a konyakot, majd, ha az eper levet eresztett, vízzel kikevert keményítővel sűrítjük

A palacsintakorongok közé rakunk az eperből, feltornyozzuk, majd a tetejét megszórjuk porcukorral. Az eperből maradjon még a tányérra is!

Jó étvágyat kívánunk!

Más palacsintát is megkóstolnál? Kattints ide! 






Hozzávalók

  • 10 dkg vaj, 
  • 4 dl tej, 
  • 30 dkg liszt, 
  • 5 db tojás, 
  • 2 dl tejszín, 
  • 15 dkg porcukor, 
  • egy csipet só, 
  • vaníliás cukor, 
  • 30 dkg eper, 
  • 10 dkg cukor, 
  • 5 cl konyak, 
  • egy evőkanál keményítő, 
  • olaj

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Gazdasaláta sült oldalassal »