Paradicsomsaláta variációk

Írta Mit főzzünk ma, 2017. december 7. 11:02:12

Címkék:
paradicsom, saláta, petrezselyem, bors, bazsalikom, olívaolaj, újhagyma, márványsajt, olívabogyó, étel, vegetáriánus, saláta, zöldség, sajt
A(z) "Paradicsomsaláta variációk" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Paradicsomsaláta variációk még utoljára. Hús nélkül vagy hús mellé köretnek. Mindenkinek!



A megmosott salátát leveleire szedjük, lecsepegtetjük. A tépett leveleket tányérra helyezzük, és a szintén megmosott, 3-4 cm vastagra vágott paradicsomkarikákat elhelyezzük rajta.

A szinte mindenki által ismert, hagyományos ecetes lével meglocsoljuk, finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

A variációk: szeretnék más ízesítési módot is az Önök figyelmébe ajánlani.

A tányérra halmozott paradicsomra frissen tört színesborsot szórunk, kevés sóval ízesítjük. Csepegtetünk rá olívaolajat, és végül frissen tépkedett bazsalikommal megszórjuk. Hogy a látvány még teljesebb legyen, díszítsék fekete olívabogyóval!

A másik nagy kedvencem: a salátalevelekre helyezett paradicsomkarikákat finomra vágott petrezselyemmel, apró darabokra vágott újhagymával szórjuk meg. Ízesítjük sóval, frissen tört borssal. Meglocsoljuk olívaolajjal, és a tetejére márványsajtot reszelünk.

JAVASLAT:

Előételként, friss pirítóssal, vagy salátaként sült csirkéhez ajánlom. Kérem próbálják ki: hogy melyik variációt, azt döntsék el Önök!

Jó étvágyat kívánunk!







Hozzávalók

  • 0,5 dkg paradicsom, 
  • 1 fej saláta(fejes), 
  • 1 csomag petrezselyem, 
  • bors (törött), 
  • bazsalikom, 
  • olívaolaj, 
  • 1-2 db újhagyma, 
  • reszelt márványsajt, 
  • olívabogyó (fekete)
Ezt olvasta már?

Sajtos ropogós »