Parajos gnocchi rókagombával és paradicsommal

Írta Mit főzzünk ma, 2017. május 17. 15:34:34

Címkék:
ricotta, liszt, , bors, tojássárgája, parmezán, paraj, rókagomba, koktélparadicsom, tejszín, olívaolaj, étel, sajt, tészta, zöldség
A(z) "Parajos gnocchi rókagombával és paradicsommal" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Receptünkből kiderül, hogy hogyan kell gnocchit készíteni. Miután pedig elkészítettük, adunk neki egy kis ízt! Hogy mivel? Nézzék meg és kiderül!



A ricottát egy keverőtálba tesszük, és hozzáadjuk a lisztet, pici sót, a tojássárgát, reszelt parmezán sajtot, és összekeverjük.

Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, és az összevágott parajt kicsit lehúzatjuk, majd a ricottás tálba tesszük, és hozzákeverjük.

Közben egy lábosban vizet forralunk, amit sózunk. Egy habzsákba töltjük az összekevert masszát, majd a forrásban lévő vízbe nyomjuk úgy, hogy egy késsel 1 cm-ként elvágjuk: így egyforma kis gnocchikat kapunk. 2 percig főzzük, majd leszűrjük.

Egy másik serpenyőben a leforrázott rókagombát kicsit lepirítjuk, borsozzuk, sózzuk, majd hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomot és a gnocchit. Felöntjük tejszínnel, beforraljuk,  majd tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!


 

 

Hozzávalók

  • 50 dkg ricotta, 
  • 20 dkg liszt, 
  • só, 
  • bors, 
  • 100 g tojássárgája, 
  • 40 g parmezán sajt, 
  • 20 dkg paraj (leveles), 
  • 5 dkg rókagomba, 
  • 10 dkg koktélparadicsom, 
  • 2 dl tejszín, 
  • olívaolaj
Ezt olvasta már?

Sertésfilé színes burgonyaköntösben »