Parajos rakott tészta csirkemellel

Írta Mit főzzünk ma, 2017. május 30. 20:01:31

Címkék:
tészta, csirkemell, paraj, , bors, fokhagyma, szerecsendió, sajt (füstölt), bacon, vaj, liszt, tej, tojás, étel, zöldség, tésztaétel, hús, csirke
A(z) "Parajos rakott tészta csirkemellel" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Paraj, tészta, csirke és egy kis tojás. Első olvasatra talán bonyolultnak tűnik, ám ha jobban belegondolunk, nem is olyan nehéz elkészíteni.



A kifőtt tésztát, vajazott morzsázott jénaiba öntjük.

A szalonnát csíkra vágjuk, serpenyőben üvegesre hevítjük, hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, ízesítjük sóval, borssal, tört fokhagymával.

A paraj leveleket sós vízben leforrázzuk, leszűrjük.

Világos vajas rántást készítünk, amit felengedünk a forrásban lévő tejjel, kiforraljuk, amikor félig kihült, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a felvert habot.

A jénaiba lévő tésztára rétegezzük a húst, parajt, besamelt, tetejére reszelt sajtot szórunk és megsütjük.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

 parajos_rakott_teszta.jpg

 

Hozzávalók

  • 40 dkg tészta, 
  • 2 db csirkemell, 
  • 50 dkg paraj (leveles), 
  • só, 
  • bors, 
  • fokhagyma, 
  • szerecsendió, 
  • 15 dkg sajt (füstölt), 
  • 15 dkg bacon, 
  • 10 dkg vaj, 
  • 10 dkg liszt, 
  • 2-3 dl tej, 
  • 6 db tojás
Ezt olvasta már?

Bazsalikomos fetasajttal töltött pulykamell, paradicsomos babbal »