Párolt hagymás csirkenyárs

Írta Mit főzzünk ma, 2017. december 23. 20:31:41

Címkék:
csirkemell, hagyma, fokhagyma, méz, mustár, tejszín, bors, , risz, petrezselyem, víz, étel, recept, hús, csirke
A(z) "Párolt hagymás csirkenyárs" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Könnyű elkészíteni, mégis ki lehet hozni belőle egy igazi, finom főételt. Különböző köretekkel még finomabbá tehetjük!



A kifilézett csirkemelleket kb 1,5-2 cm széles csíkokra vágjuk, majd kockára. Nyársra húzzuk a csirkemellkockákat, sózzuk és megszórjuk durvára őrölt borssal.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és beletesszük a nyársat, hirtelen minden oldalát megkapatjuk egy pillanatra. Amikor a pörzsanyagot megkapta, hozzáadjuk a az összevágott hagymát, amikor egy kicsit „megfut", akkor adjuk hozzá a mustárt, később a mézet.

Ezután kevés vízzel felöntjük, és a nyársat ebben bepároljuk. Fontos, hogy ne sok vizet öntsenek hozzá, mert nem megfőzzük, csak keveset, mert pároljuk. Ha már eléggé bepárolódott, kiemeljük.

A párolólevet kissé visszaforraljuk, hozzáadjuk a tejszínt, amivel megfelelő sűrűségűre visszaforraljuk.

Főtt rizzsel tálaljuk. A rizsre ráfektetjük a csirkenyársakat, a meglocsoljuk egy kicsit a saját hagymás szaftjával. Díszítjük kaporral és kaliforniai paprikával.

Jó étvágyat kívánunk!

 

parolt.jpg

 





Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemell, 
  • 2 fej hagyma, 
  • 1 gerezd fokhagyma, 
  • 1 evőkanál méz, 
  • 2 evőkanál mustár, 
  • 1 dl tejszín, 
  • durva bors, 
  • só, 
  • 30 dkg rizs, 
  • 1 csomag petrezselyem, 
  • 2 dl víz
Ezt olvasta már?

Gazdasaláta sült oldalassal »