Pirított pulykamáj, lecsósan, lapon sült burgonyával

Írta Mit főzzünk ma, 2017. október 7. 11:40:00

Címkék:
pulyka, hagyományos, középhaladó, máj, majoranna, lecsó, recept, étel
A(z) "Pirított pulykamáj, lecsósan, lapon sült burgonyával" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Nemcsak egy nagyszerű ételt tanulhatnak meg, hanem Zolitól és Pistitől megtudhatják a pulykamáj és a paprika elkészítésének fortélyait is.



A májat előkészítjük, azaz: levágjuk róla a zsíros részeket, illetve ellenőrizzük, hogy nincs-e rajta az epe, illetve a szív.

A hagymát félkarikára vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk, és megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát.

Rátesszük a májat, borsozzuk, majoránnázzuk, közben erős tűzön pirítjuk. Félidőben rádobjuk a nagyobb darabokra vágott paprikát, fűszerpaprikázzuk, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot is. Ha összepirult, valamint minden alkotóelem megpuhult, sózzuk.

Egy másik serpenyőben olajat hevítünk, és benne a héjas lapokra vágott burgonya mindkét oldalát megpirítjuk. Forrón tálaljuk a májjal.

Jó étvágyat kívánunk!







Hozzávalók

  • 2 fej hagyma, 
  • 3 gerezd fokhagyma, 
  • 3 db paprika, 
  • 50 dkg főtt burgonya, 
  • só, 
  • majoranna, 
  • fűszerpaprika, 
  • 1 kg pulykamáj, 
  • kömény (őrölt)

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Tárkonyos csirkeraguleves »