Pizza, ahogyan én szeretem: tejfölösen gombával és kolbásszal

Írta Mit főzzünk ma, 2017. szeptember 22. 13:59:14

Címkék:
gombás, pizza, tészta, recept, étel, kolbász, gomba, olasz, liszt, olaj (olíva), , cukor, tejföl, fokhagyma, petrezselyem, mustár (dijoni), hagyma, sajt(reszelt), paprika(erős, hegyes), sajt(parmezán), élesztő
A(z) "Pizza, ahogyan én szeretem: tejfölösen gombával és kolbásszal" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Otthon pizzát sütni nem is olyan nagy ördöngösség, mint azt az ember gondolná. Egy kis gyakorlattal gyorsabban elkészül, mint amennyi idő alatt a pizzafutár kiér.



A tészta elkészítése roppant egyszerű: a lisztet, a cukrot, a sót és az élesztőport összekeverjük egy edényben, beletesszük az olívaolajat és a vizet.

Jó alaposan összegyúrjuk és kinyújtjuk, lisztezett tepsibe tesszük. Igen, nem kelesztjük, az olaszok csak egy kicsit kelesztik a tésztát, amikor összeállítják a pizzát.

Összekeverjük a tejfölt, a mustárt, a zúzott fokhagymát, a durvára vágott petrezselymet. A tésztát vékonyan megkenjük vele, majd rátesszük a reszelt sajtot.

Háromféle pizzát készítünk: hagymásat, kolbászosat és gombásat. A gombát egy kicsit megpirítjuk. A tetejére pár karika erős paprikát is rakunk, majd jöhet a maradék reszelt sajt és a parmezán is. 250 fokos sütőben megsütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több gombás receptért kattints ide!

Még több olasz recepthez kattints ide! 


20080714673047994.jpg 

 



Hozzávalók

  • 45 dkg liszt, 
  • 2 evőkanál olaj (olíva), 
  • 1 teáskanál só, 
  • 1 evőkanál cukor, 
  • 0,5 dl tejföl, 
  • 1 gerezd fokhagyma, 
  • 1 csokor petrezselyem, 
  • 1 teáskanál mustár (dijoni), 
  • 15 dkg gomba, 
  • 1 pár kolbász, 
  • 1 fej hagyma, 
  • 20 dkg sajt (reszelt), 
  • 1 db paprika (erős, hegyes), 
  • 10 dkg sajt (parmezán), 
  • 1 evőkanál élesztő

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Sertés extra káposztával »