Póréhagymás sertéstokány zöldséges rizzsel

Írta Mit főzzünk ma, 2017. december 5. 18:04:00

Címkék:
sertés, zöldséges, rizs, középhaladó, póréhagyma, tokány, recept, étel, zeller, tejszín, répa, hagyma, videó, sertésszűz, bor (fehér), tejszín, , bors, répa, zeller (gumó), rizs, hagyma
A(z) "Póréhagymás sertéstokány zöldséges rizzsel" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Húsról van szó: Robi persze Sorelre is gondolt, aki kitűnő tanítványnak bizonyult. Persze nem csak a hús miatt: mondhatna nemet egy tokányra?



Sokféle tokány van. Csíkos hús - most egy kicsit másféleképpen.

Én sertésszűzből készítem, azért, mert abból sokkal gyorsabban elkészül ez az étel – ez nekem itt fontos, hogy Önök láthassanak mindent. Otthon nyugodtan elkészíthetik sertéscombból, marhából.

A hagymát apróra vágom, lepirítom. Beleteszem a csíkozott húst, kicsi sót, borsot, vizet és bort. A tokányt általában úgy szokták elkészíteni, hogy kevés vízzel visszaforralják, majd újra kevés víz kerül hozzá, újra visszaforralják, és így nagyon sűrű szaftja lesz. Szintén egy kevés tejszínt adunk hozzá és amikor összeforrt, akkor a póréhagymát. Ezzel készen is vagyunk.

Köretnek zöldséges rizst készítünk. A répát, a zellert és a kaliforniai paprikát vékonyra vágjuk, a póréhagymát karikára. Serpenyőbe, olívaolajra rátesszük a répát és a zellert (tudják: először mindig azt a zöldséget, amelyik hosszabb ideig puhul). Később hozzáadjuk a paprikát, majd a póréhagymát. Beletesszük a rizst, összekeverjük és tálaljuk.

A rizst porcelántálkába tesszük, kiborítjuk, mellé tálaljuk a tokányt. Petrezselyemzölddel díszítjük.

Jó étvágyat kívánok!











Hozzávalók

  • 50 dkg sertésszűz, 
  • 1 szál póréhagyma, 
  • 2 dl bor (fehér), 
  • 2 dl tejszín, 
  • só, 
  • bors, 
  • 1 db répa, 
  • 1 db zeller (gumó), 
  • 30 dkg rizs, 
  • 2 db hagyma

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Tonhallal töltött paprika fokhagymamártással  »