Pulykaérmék roquefortos, túrókrémes, meleg kenyéren

Írta Mit főzzünk ma, 2017. május 19. 18:04:00

Címkék:
pulyka, roquefort, sajt, kenyér, sült, recept, étel, pulykamell, sajt, krémsajt, , bors, petrezselyem, rozmaring, gomba, újhagyma, diós kenyér
A(z) "Pulykaérmék roquefortos, túrókrémes, meleg kenyéren" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

A roquefort sajtról már volt szó, és talán nem véletlen, hogy időnként visszatérek hozzá. A hangsúly ezúttal is a köreten van, hiszen minden lesz, csak nem szokványos!



A pulykaérméket sóval, borssal, rozmaringgal fűszerezzük, közben a roquefort jellegű sajtot összekeverjük a krémsajttal és a karikára kiformázott diós kenyérre halmozzuk.

Tudják miért? Mert a roquefort jellegű sajt sokkal íntenzívebb ízű, mondhatnám csípős, ezért megszelídítjük a jellegtelen krémsajttal.

Megsütjük a pulykát, majd a tisztított gombával együtt készre pároljuk. Fehérborban is készíthetjük.

Jó étvágyat kívánunk!


puermek_roquefort_te_mfm_w.jpg


 
 

Hozzávalók

  • 64 dkg pulykamell, 
  • 20 dkg sajt (rokfort), 
  • 20 dkg krémsajt, 
  • só, 
  • bors, 
  • petrezselyem, 
  • 1 csomag rozmaring, 
  • 30 dkg gomba, 
  • 1 csomag újhagyma, 
  • diós kenyér

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Csirkemell szezámmaggal, salátával »