Pulykasteak naranccsal, banánnal és mandulás rizzsel

Írta Mit főzzünk ma, 2017. július 15. 11:05:56

Címkék:
steak, pulyka, sült, gyümölcs, mandulás rizs, recept, étel, pulykamell, , bors, gyömbér, alma, körte, kivi, banán, narancs, cukor, méz, bor, mandula, rizs, evőkanál, vaj, cseresznye, pecsenyelé
A(z) "Pulykasteak naranccsal, banánnal és mandulás rizzsel" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

El kell ismernünk, ezt az ételt is hölgyeknek találtuk ki, rafinált ízekkel, könnyű hússal, mandulás rizzsel: különleges, mégsem túl nehezen elkészíthető meglepetés.



A pulykasteaket sózzuk, borsozzuk, vajon megsütjük.

A visszamaradt zsiradékban cukrot karamellizálunk, rátesszük a gyömbért, hozzáadjuk az ízlésesen felszeletelt gyümölcsdarabokat, mézzel, fehérborral ízesítjük, pecsenyelével beforraljuk, és tálaláskor a pulykahúsra halmozzuk.

Köretként mandulás rizst adunk hozzá: a szeletekre vágott mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, és összekeverjük a párolt rizzsel.

Jó étvágyat kívánunk!




 

Hozzávalók

  • 80 dkg pulykamell, 
  • só, 
  • bors, 
  • gyömbér, 
  • 1 db alma, 
  • 1 db körte, 
  • 2 db kivi, 
  • 2 db banán, 
  • 1 db narancs, 
  • 1 evőkanál cukor, 
  • 1 evőkanál méz, 
  • 0,5 dl bor (fehér), 
  • 2 dkg mandula (szeletelt), 
  • 4 adag rizs (párolt), 
  • 2 evőkanál vaj, 
  • 10 szem cseresznye, 
  • 0,5 dl pecsenyelé

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Spagetti egyszerűen, valamint: sajtkészítés »