Rakott hal bazsalikomos, tejszínes burgonyával

Írta Mit főzzünk ma, 2014. augusztus 12. 14:00:12

Címkék:
rakott, halak, tejszínes, különleges, gyors, recept, étel, liszt, tej, tejszín, cukkini, paradicsom, sajt (trapista), burgonya, vaj, bazsalikom, fokhagyma, , halfilé (tengeri)
A(z) "Rakott hal bazsalikomos, tejszínes burgonyával" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Mai hal: ami ráadásul könnyen és gyorsan elkészíthető, mégis remek. Ahogy már megszokhattuk Robitól.

A halszeleteket szépen besózzuk, és félig megsütjük, majd ezután félbevágjuk és félretesszük.

Egy forralóban vajat olvasztunk, hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a sót, és elkeverjük. A cukkiniből és a paradicsomból karikákat vágunk, és a serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.

A fél halszeleteket bekenjük az elkészített tejmártással. Ráhelyezzük a kisütött cukkiniszeletet. Erre jön egy hal, majd újabb tejmártás, utána pedig a paradicsomkarika. Az egészet megszórjuk reszelt sajttal, és 170 fokon 8-10 percig sütjük.

A főtt burgonyát felkarikázzuk. Serpenyőbe helyezzük. Tejszínt öntünk rá, és forralni kezdjük. Kevés zúzott fokhagymát teszünk bele, valamint vágott bazsalikomot. Addig forraljuk amíg visszasűrűsödik. Tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

További halas receptekhez kattints ide





Hozzávalók

  • 1 evőkanál liszt, 
  • 2 dl tej, 
  • 4,5 dl tejszín, 
  • 10 dkg cukkini, 
  • 1 db paradicsom, 
  • 10 dkg sajt (trappista), 
  • 40 dkg burgonya, 
  • 4 dkg vaj, 
  • bazsalikom, 
  • 1 gerezd fokhagyma, 
  • só, 
  • 60 dkg halfilé (tengeri)

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Calvadosos csirke almával, burgonyalepénnyel »