Rakott rántott hús

Írta Mit főzzünk ma, 2017. december 8. 17:31:12

Címkék:
rakott, sajtos, sertés, köret, hús, sült, recept, étel, sertésszűz, tej, sajt (trapista), sajt (kék), tejszín, burgonya, , tojás, zsemlemorzsa, liszt, spárga (zöld), krémsajt
A(z) "Rakott rántott hús" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Rántott hús nem mindennapi módon: a titok röviden a sajt(ok) és a tejszín. Ahhoz persze, hogy a Nagy Egész titkát átlássák, el kell készíteni.



A húsból négy szeletet vágok, kiklopfolom.

Utána bepanírozom a szokott módon: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Majd teflonos serpenyőben megsütöm.

A kéksajtot, a krémsajtot és a tejszínt, kis lángon melegíteni kezdem. Elkeverem. Amikor elolvadt a sajt, és mártás sűrűségű lesz, akkor félrehúzom, és hűlni hagyom.

Amikor meghűlt, a húsra kenem, ráteszem a gőzölt zöld spárgát, megszórom reszelt sajttal és grillsütőben megsütöm. Burgonyapürével tálalom.

Jó étvágyat kívánok!





 

Hozzávalók

  • 60 dkg sertésszűz, 
  • 2 dl tej, 
  • 10 dkg sajt (trappista), 
  • 10 dkg sajt (kék), 
  • 1 dl tejszín, 
  • 40 dkg burgonya, 
  • só, 
  • 2 db tojás, 
  • 10 dkg zsemlemorzsa, 
  • 5 dkg liszt, 
  • 20 dkg spárga (zöld), 
  • 5 dkg krémsajt

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Zöldbabfőzelék, ahogyan én szeretem »