Rakott saláta

Írta Mit főzzünk ma, 2014. október 16. 07:18:02

Címkék:
recept, vaj (olvasztott), , bors, rozskenyér, saláta, füstölt sonka, paradicsom, savanyú káposzta, zöld hagyma, salátaöntet (Ezersziget), sajt (svájci)
A(z) "Rakott saláta" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Vendégvárós saláta rétegelve. Egyszerűen elkészíthető, mégis finom, látványos. Akár vékonyra szeletelt kemény tojást is rakhatunk hozzá. Próbálják ki!

Keverjük össze az olvasztott vajat a sóval és a borssal, majd öntsük rá a kockára vágott rozskenyérre. Rendezzük el egy tepsibe és süssük 200 fokon 8-10 percig, amíg aranybarna lesz. 

Ezután készíthetjük is a rétegezést. Ehhez egy nagy üvegtál kell elsősorban. Az alsó réteg a saláta, majd erre jön a kockára vágott füstölt sonka, a paradicsom, a savanyú káposzta, a finomra vágott zöld hagyma, és az öntet. Végül az egészet megismételjük. Tetejére a pirított kenyérkocka, illetve reszelt sajt kerül. 

Ha házilag szeretné elkészíteni az Ezersziget salátaöntetet, akkor kattintson ide

 

 

exps32999_cx1995537b04_08_7b.jpg
 

Jó étvágyat kívánunk!

Forrás: Taste of Home

Ha további receptekre kíváncsi, akkor látogasson el a következő oldalra: Taste of Home



Hozzávalók

  • 4 1/2 teáskanál vaj (olvasztott), 
  • 1/8 teáskanál só, 
  • 1/8 teáskanál bors, 
  • 2 csésze rozskenyér (kockára vágva), 
  • 1 csomag saláta, 
  • 2 csésze füstölt sonka (kockára vágva), 
  • 1 nagy paradicsom (kockára vágva), 
  • 1/2 csésze savanyú káposzta, 
  • 1/4 csésze zöld hagyma, 
  • 1 üveg salátaöntet (Ezersziget), 
  • 3/4 csésze sajt (svájci)
Ezt olvasta már?

Csirkeszárnyak mustárban, zöldséges palacsintával »