Rákragu naranccsal és zellerrel

Írta Mit főzzünk ma, 2017. augusztus 9. 10:09:29

Címkék:
rák, ragu, gyümölcs, zöldség, mediterrán, recept, étel, rák, újhagyma, zeller (gumó), narancs, cukkini, rizs (főtt), rizs (vad), tojás (főtt), tojás, bor (fehér), tejszín
A(z) "Rákragu naranccsal és zellerrel" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Egy igazán jó kis mediterrán hangulatú recept. Tulajdonképpen csak előnyei vannak: gyorsan elkészíthető, érdekes, jókedvre hangol. A főzés és az étkezés is. Kellhet még más?



A póréhagymát, apró kockára vágjuk és lepirítjuk. A zellert előfőzzük, majd hozzáadjuk lepirított póréhoz a rákokkal együtt.

Ízesítjük, majd hozzáadjuk a fehérbort, tejszínnel dúsítjuk, és a végén jól kiforraljuk.

A cukkinit hosszában kettévágjuk, és kivájjuk a belsejét. A töltelékhez a kétfajta rizst, valamint a főtt és a nyers tojást összekeverjük, ízesítjük sóval, borssal.

A töltött cukkinit a zeller főzőlevében megpároljuk, a rákraguhoz pedig hozzáadjuk a narancsfiléket. A tálalásnál ezt az ételt citrommal díszítsük!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

Még több ragu receptért kattints ide!

 

rakragu_naranccsal_web_s.jpg






Hozzávalók

  • 40 dkg rák, 
  • 1 szál újhagyma, 
  • 1 db zeller (gumó), 
  • 2 db narancs, 
  • 2 db cukkini, 
  • 6-8 dkg rizs (főtt), 
  • 2-3 dkg rizs (vad), 
  • 2 db tojás (főtt), 
  • 1 db tojás, 
  • 1 dl bor (fehér), 
  • 1 dl tejszín

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Gombás rakott hal »