Rizottó vargányával, parmezánnal

Írta Mit főzzünk ma, 2015. május 6. 10:00:17

Címkék:
vaj, parmezán, hagyma, fehérbor, rizs, vargánya, sáfrány, tyúkhúsleves, étel, egytálétel, recept, rizottó, sajt
A(z) "Rizottó vargányával, parmezánnal" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Egytálétel a hétköznapokra, hús nélkül, ám vargányával és parmezánnal fűszerezve!

A vargányákat hideg vízbe áztatjuk, majd 1-2 óra múlva kivesszük a vízből és felszeleteljük. A visszamaradt vizet felhasználhatjuk a húsleves alaplé kiegészítéseként (akkor annyival kevesebb alaplé kell.

Egy magasfalú, széles lábosban kevés vajat olvasztunk, a hagymát világosbarnára pirítjuk rajta.

A rizst hozzáadjuk és kevergetjük, amíg oda nem kezd kapni az edény aljához.

Hozzáadjuk a gombát és a sáfrányt. Ekkor felöntjük a borral és addig kevergetjük, amíg a rizs teljesen elválik az edény aljától. Hozzáöntjük a gomba levét és a húslevest is.

Ez utóbbiakat lehet kisebb adagokban is hozzáöntögetni. Kisebb adagokban hozzákeverjük a vaj többi részét és a sajtot is.

 

Receptünket A házisárkány főz oldalon olvashatják tovább!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

rizottoallo.jpg 

 



 

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj, 
  • 15-20 dkg parmezán (reszelt), 
  • 1 közepes fej hagyma (apróra vágva), 
  • 2 dl fehérbor, 
  • 400-500 g rizs (arborio), 
  • 5 dkg vargánya (szárított), 
  • 1 tasak sáfrány, 
  • 3 liter tyúkhúsleves
Ezt olvasta már?

Joghurtos saláta pirított hátszíncsíkokkal »