Roppanós sült zöldségek medvehagymás sajtmártással

Írta Mit főzzünk ma, 2017. június 11. 20:09:55

Címkék:
vega, sült, zöldség, medvehagyma, sajtmártás, recept, étel, póréhagyma, vaj, tejszín, sajt (cremor), sajt (parmezán), bor (fehér), hagyma, , répa (sárga), gomba, cukkini, sütőtök, zeller (szár)
A(z) "Roppanós sült zöldségek medvehagymás sajtmártással" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Hús nélkül is lehet kiváló ételeket készíteni, tudjuk mindannyian. A medvehagymás sajtmártás tökéletesen koronázza a sült zöldségeket!



A zöldféléket megtisztítjuk, feldaraboljuk lesózzuk, amíg a sajtmártáshoz hozzákészülődünk. Megtisztítjuk a póréhagymát, kockára vágjuk, és vajon lepároljuk.

Hozzáadjuk a sajtkrémet, majd a tejet, vagy ízlés szerint lehet a tej helyett tejszínt is. Legvégén kerül hozzá a parmezán sajt, sózzuk, borsozzuk, zöldfűszer, bazsalikom, petrezselyemzöld is kerül hozzá. Így az egészet összeforraljuk.

A zöldségeket vajon roppanósra átpirítjuk. Azon nyomban tálaljuk, a zöldségeket pedig áthúzzuk a sajtmártással.

Egy könnyű vegetáriánus főételt kapunk, ami azonban köretként is megállja a helyét bármelyik étel mellé, kinek-kinek épp aznapi kedve szerint.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több vegetáriánus ételért kattints ide

roppanos_zoldsegek_web.jpg 

 


Hozzávalók

  • 5 dkg póréhagyma, 
  • 1 evőkanál vaj, 
  • 2,5 dl tejszín, 
  • 4 evőkanál sajt (cremor), 
  • 6 dkg (reszelt) sajt (parmezán), 
  • kevés bor (fehér), 
  • 1 csomag hagyma, 
  • só, 
  • 20 dkg répa (sárga), 
  • 20 dkg gomba, 
  • 20 dkg cukkini, 
  • 20 dkg sütőtök, 
  • 10 dkg zeller (szár), 
  • medvehagyma

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Sáfrányos zöldségleves palacsinta-metélttel »