Roppanós zöldségekkel készített nyúlragu

Írta Mit főzzünk ma, 2017. június 12. 20:31:00

Címkék:
ragu, zöldségek, egészséges, könnyű, nyúl, recept, étel, ünnep, brokkoli, nyúlgerinc, lilahagyma, vaj, kakukkfű, paradicsom, paprika, karfiol, brokkoli, tejföl, mustár, citrom, kapribogyó, bor, kenyér
A(z) "Roppanós zöldségekkel készített nyúlragu" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Mai nyúl: ez a recept a Mit főzzünk ma? egyik vendégének készült, aki akkor már nem először járt a konyhánkban.



A kockára vágott lilahagymát vajon lepirítjuk. Ennél az ételnél nagyon fontosak a színek, ezért választottuk a lilahagymát.

Hozzáadjuk a szintén kockára vágott nyúlgerincfilét, fűszerezzük, majd puhulási sorrendben következnek a zöldségek: beletesszük a karfiolrózsákat, majd a brokkolit, közben a fűszerekről se feledkezzenek meg. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvet teszünk hozzá, capribogyót is teszünk bele.

A paradicsomot kicsumázzuk, kockára vágjuk. A magos mustárt a serpenyő szélén kicsit lepirítjuk, és beletesszük a fehérbort is. Tejszínnel felengedjük, ezzel lazítjuk az ételt, meg egy picit tompítjuk vele a mustár erőteljes ízét is, végül beforraljuk.

Tálalásnál a ragu mellé kerülnek a kenyérszeletek. A ragu oly színes, hogy csak egy kis citromot használtunk a díszítéshez.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több ünnepi ételért kattints ide! 

Még több ragureceptért kattints ide!

20080726872084733.jpg


Hozzávalók

  • 40 dkg nyúlgerinc, 
  • 4 fej lilahagyma, 
  • vaj, 
  • késhegynyi kakukkfű, 
  • 4 db paradicsom, 
  • 4 db paprika (zöld), 
  • 20 dkg karfiol, 
  • 10 dkg brokkoli, 
  • 2 dl tejföl, 
  • 2 evőkanál mustár (magos), 
  • 1 db citrom, 
  • 1 kiskanál kapribogyó, 
  • 1 dl bor (fehér), 
  • 8 szelet kenyér

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Gyömbéres keksz »