Sajtkrémleves cipóban

Írta Mit főzzünk ma, 2017. december 20. 14:20:00

Címkék:
sajtos, krémleves, különleges, középhaladó, cipó, recept, étel, tartalmas leves, sajt(camembert), krémsajt, , bors, szerecsendió, sajt(trapista), tej, tejszín, keményítő, cipó
A(z) "Sajtkrémleves cipóban" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Nem tudod, mit csinálj camembertből? Ennél valami meleget? Íme egy tökéletes leves, mely nem kiált második fogás után.



A camembert sajtot felkockázzuk.

A krémsajtot egy lábosba belenyomjuk, és kevés tejszínben felolvasztjuk. Hozzáadjuk a camembert, és azzal együtt olvasztjuk tovább.

Ahogy felolvadtak, akkor óvatosan hozzáadagoljuk a tejet és a tejszínt is. Sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük. Végül a keményítővel kicsit besűrítjük.

A cipókat kivájjuk. A levest a cipóban tálaljuk. Megreszeljük trappistával.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több tartalmas levesért kattints ide!  


20080314273521124.jpg







Hozzávalók

  • 25 dkg sajt (camembert), 
  • 10 dkg krémsajt, 
  • só, 
  • szerecsendió, 
  • bors, 
  • 10 dkg sajt (trappista), 
  • 3 dl tejszín, 
  • 3 dl tej, 
  • 1 evőkanál keményítő, 
  • 4 db cipó

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Csirkemell sütőtökkel, salátakörettel »