Serpenyős, fűszeres bárányragu

Írta Mit főzzünk ma, 2017. augusztus 11. 12:35:10

Címkék:
ragu, bárány, fűszeres, serpenyős, tésztaételek, recept, étel, báránycomb, hagyma, répa (sárga), póréhagyma, paprika, gomba, fokhagyma, rozmaring, , bors, majoranna, tészta
A(z) "Serpenyős, fűszeres bárányragu" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ideje ismét elővenni a bárányhúst, mert alaposan háttérbe szorult az utóbbi időben. Tény, hogy utána kell járni, ellenben megéri.



A tésztát sós, forró vízben kifőzzük. Amíg a tészta elkészül a báránycombot kb. 1x1 cm-es kockára vágjuk.

Beletesszük egy tálba, sózzuk, durvára vágott borsot, rozmaringot szórunk rá, hozzátesszük a lapokra vágott fokhagymát, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, s ebben a gyors pácban állni hagyjuk.

A serpenyőt felhevítjük, a karikára vágott póréhagymát és a vöröshagymát pirítjuk benne.(finomabb lesz az étel, ha többféle hagymát használunk együtt) A szárított fűszereket is érdemes lepirítani, a hagymával együtt, így tovább fokozzuk az ízeket. Hozzáadjuk a húst és erősen pirítjuk benne. Amíg pirul, összevágjuk a zöldségeket.

Amikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott zöldségeket puhulási sorrendben. Először a sárgarépa, majd a paprika, végül a gombák kerülnek a serpenyőbe. (ha többféle gombát használunk szintén figyelni kell a puhulási sorrendre, először a champignon gomba, majd a laskagomba következik.)

Jól összeforgatjuk, a tészta vizével felöntjük, készre pároljuk. Tálalhatjuk serpenyőben is. A műsorban tányéron tálaltam, a tészta mellé tettem a ragut, és petrezselyemzölddel díszítettem.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több ragu receptért kattints ide!

 

20080726875084980.jpg


 



Hozzávalók

  • 35 dkg báránycomb, 
  • 30 dkg hagyma, 
  • 20 dkg répa (sárga), 
  • 10 dkg póréhagyma, 
  • 10 dkg paprika (zöld), 
  • 20 dkg gomba, 
  • 3 gerezd fokhagyma, 
  • rozmaring, 
  • só, 
  • bors, 
  • majoranna, 
  • 30 dkg tészta

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Töltött burgonya »