Sertésszűz mustáros gombaraguval, szalonnás burgonyatócsnival

Írta Mit főzzünk ma, 2017. július 12. 17:00:00

Címkék:
sertésszűz, gomba, bacon, burgonya, , bors, mustár, tejszín, tojás, liszt, tócsni, ragu, gombás, sertés, középhaladó, gomba
A(z) "Sertésszűz mustáros gombaraguval, szalonnás burgonyatócsnival" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Robit már mindenki ismeri, legalábbis arról az oldaláról, hogy annyi időt tervez egy receptre, amennyi arra feltétlenül szükséges.



A burgonyát forró, sós vízbe tesszük, közben lehártyázzuk a sertésszüzet, utána felszeleteljük és enyhén klopfoljuk.

A gombát is felszeleteljük, a bacont pedig apróra vágjuk.

Amikor a burgonya enyhén megfőtt, lereszeljük, majd hozzáadjuk a bacont, a tojást, valamint szükség esetén kevés lisztet.

A húst kisütjük, majd ha kész, kivesszük, és elkezdjük pirítani a gombát, utána beletesszük a mustárt is. (Ízlésüknek megfelelően magosat, vagy mag nélkülit is tehetnek hozzá.) Ezután kerül bele a tejszín, majd készre pároljuk.

Tálalásnál a húst és a tócsnit felváltva egymásra tesszük, mellé kerül a gombaragu. Petrezselyemzölddel díszítjük.

Jó étvágyat kívánok!

Még több gombás receptért kattints ide!

Még több ragu receptért kattints ide!



 20080713656969013.jpg

 



Hozzávalók

  • 60 dkg sertésszűz, 
  • 25 dkg gomba, 
  • 10 dkg bacon, 
  • 40 dkg burgonya, 
  • só, 
  • bors, 
  • 1 evőkanál mustár, 
  • 3 dl tejszín, 
  • 2 db tojás, 
  • 1 evőkanál liszt
Ezt olvasta már?

Brokkolival töltött jérce »