Sonkás mandulafánk

Írta Mit főzzünk ma, 2014. szeptember 15. 20:25:02

Címkék:
burgonya, liszt, tojás, tej, élesztő, , mandula, bors (őrölt), sonka, olaj, étel, köret, hús, speciális, fánk
A(z) "Sonkás mandulafánk" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Nagyon finom köret, amit önállóan is lehet fogyasztani. Kitűnő csemege, sőt változatossá tudjuk tenni, ha gyümölccsel, túróval, sonkakockával töltjük.

A sós főtt burgonyát leszűrjük, és még melegen áttörjük. Ha lehűlt, hozzáadjuk a felvert tojást, a tejben felfuttatott élesztőt, a fűszereket és a lisztet. Egy formázható keménységű burgonyatésztát keverünk. Ha kell, némi lisztet tegyenek hozzá, de ügyeljenek arra, hogy a massza ne legyen kemény.

Egy negyedóra pihentetés után olajba mártott evőkanállal fánkokat formázunk, szeletelt mandulában megforgatjuk, és bő, forró olajban pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!




Hozzávalók

  • 15 dkg burgonya, 
  • 25 dkg liszt, 
  • 1 db tojás, 
  • 1,5 dl tej, 
  • 2 dkg élesztő , 
  • 1 dkg só, 
  • 5 dkg mandula, 
  • 5 g bors (őrölt), 
  • olaj a sütéshez
Ezt olvasta már?

Csirkesteak gyöngyhagymamártással »