Sörös csülökpaprikás

Írta Mit főzzünk ma, 2017. december 6. 20:24:53

Címkék:
sertéscsülök, hagyma, fokhagyma, sör, tejföl, tej, liszt, olaj, , bors, pirospaprika, étel, hús, sertés, csülök, krumpli, petrezselyem, köret
A(z) "Sörös csülökpaprikás" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Nem egy egyszerű ételről van szó, ami a hasunkat illeti. Viszont ha az elkészítését nézzük, szinte gyerekjáték.



A csülköt kicsontozzuk, a húst a bőrével együtt kockára vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük, majd félrehúzzuk és belekeverjük az őrölt pirospaprikát. Hozzáadjuk a felkockázott húst és folyamatosan keverve, fehéredésig pirítjuk.

Ekkor beletesszük a csülökcsontot is és felöntjük a sörrel és annyi vízzel , hogy épp ellepje. Sóval, borssal és az áttört fokhagymával ízesítjük, majd lefedve, kis lángon puhára pároljuk, utána pedig zsírjára sütjük.  

A recept folytatását az Aleda konyhája oldalon olvashatják!

Jó étvágyat kívánunk!

 

soroshusallo.jpg


 



Hozzávalók

  • 1 sertéscsülök, 
  • 1 db hagyma, 
  • 2 gerezd fokhagyma, 
  • 2 dl sör, 
  • 2 dl tejszín, 
  • 1 dl tej, 
  • 1 evőkanál liszt, 
  • 2 evőkanál olaj, 
  • só, 
  • bors, 
  • pirospaprika, 
  • 80 dkg krumpli, 
  • 1 csokor petrezselyem, 
Ezt olvasta már?

Kapros zöldbableves csibegombóccal »