Sós csigák házibulikra, háromféleképpen

Írta Mit főzzünk ma, 2017. október 9. 20:31:00

Címkék:
zöldséges, középhaladó, sós sütemény, köret, recept, étel, vajastészta, gomba, hagyma, tojás, sajt (reszelt), paradicsom (koktél), sonka, túró (juh), fokhagyma, , bors, olaj (olíva)
A(z) "Sós csigák házibulikra, háromféleképpen" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Sós csiga gombával és tojással, sós csiga parajjal, juhtúróval és sajttal, sós csiga sonkával és aszalt paradicsommal. Nagyszerű mindegyik!



A tésztákat egyforma nagyságúra kinyújtjuk, kb. 3 mm vastagra. Felverünk 4 db tojást, és a tésztákat. Tojással megkenjük.

A gombát felszeleteljük, egy serpenyőben megpirítjuk a finomra vágott hagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk, majd amikor elfőtte a levét, a maradék tojásokat felverjük, és egyszerűen, mint egy rántottát besűrítjük.

A parajt, az olívaolajjal és a zúzott fokhagymával, sóval, borssal egy másik serpenyőben összefonnyasztjuk, majd kihűtjük.

A sonkát felkockázzuk, a paradicsomokat félbevágjuk, a petrezselymet pedig apróra.A sajtot megreszeljük, három részre osztjuk.

Az egyik tésztára ráterítjük a kihűlt parajt, rámorzsoljuk a juhtúrót, és rászórjuk a sajtot. A másik tésztára mehet a paradicsom felezve, a kockázott sonka, pici só és több bors, no és persze a második rész sajt. A harmadikra kerül a kihűlt gombás tojás, és a maradék sajt.Mindhármat rolniba tekerjük, és egy éles késsel felszeleteljük. Tenyerünkkel nyomjuk össze, így a töltelék nem fog kijönni belőle.

Olajozott, lisztezett sütőlapra rakjuk a tekercseket, majd felvert tojással lekenjük, 200 fokos sütőben, elkezdjük sütni. Ha a tészta elkezdett nőni, mérsékeljük a hőmérsékletet 160-170 fokra. Készre sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

 

20080615210488855.jpg




 


Hozzávalók

  • 3 csomag vajastészta, 
  • 10 dkg gomba, 
  • 1 fej hagyma, 
  • 8 db tojás, 
  • 50 dkg sajt (reszelt), 
  • 10 db paradicsom (koktél), 
  • 20 dkg sonka, 
  • 20 dkg túró (juh), 
  • 3 gerezd fokhagyma, 
  • só, 
  • bors, 
  • olaj (olíva)

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Vla (holland sűrű édes puding) »