Spárgás karaj rozmaringos mártásban

Írta Mit főzzünk ma, 2017. augusztus 7. 20:05:00

Címkék:
mártás, egészséges, sertés, középhaladó, spárga, sült, recept, étel, karaj, spárga, rozmaring, tejszín, sonka, burgonya, vaj, , bors
A(z) "Spárgás karaj rozmaringos mártásban" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Szezon után vagyunk, igaz, de azért beszerezhető hozzávalóról van szó. Vagy: elteszik a receptet a szezonkezdetre.

Ha nincs Flash lejátszód,
innen letöltheted a legújabb verziót!



A spárgaszezonra itt egy jó spárgarecept! Később majd (ha elteszik ezt a receptet) nyugodtan használhatnak fagyasztott spárgát is. Most viszont véletlenül se!

Leforrázom a spárgát, és leszedem róla a vékony hártyát.

A karajból szeleteket vágok, kiütöm, azaz klopfolom. A karajszeletekre ráteszem a pármai sonkát és a spárgát, feltekerem, megtűzöm és megsütöm. Lassan kell sütni, hogy jól átgőzölődjön a spárga is.

Nagyon szeretem a mártásokat a szárazabb húsokhoz, ezúttal rozmaringos mártásra gondoltam. Serpenyőben vajat olvasztok, ebbe a vajba beleteszem a friss rozmaringot, egészben, néhány levelet pedig összevágva. Tejszínt öntök hozzá, sózom és visszaforralom.

Főtt burgonyával tálalom, a mártásból folyatok a burgonya alá is, majd mellé teszem a felszeletelt spárgás karajt. Rozmaringszárral és spárgával díszítem.

Jó étvágyat kívánok!








Hozzávalók

  • 60 dkg karaj, 
  • 20 db spárga (zöld), 
  • rozmaring, 
  • 3 dl tejszín, 
  • 4 szelet pármai sonka, 
  • 40 dkg burgonya, 
  • 5 dkg vaj, 
  • só, 
  • bors

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Spanyol fűszeres sertéstarja »