Spenótos marhahússal töltött tésztabatyu

Írta Mit főzzünk ma, 2017. október 25. 09:51:00

Címkék:
tészta, zöldséges, marhahús, töltött, sváb, haladó, recept, étel, liszt, spenót (paraj), petrezselyem, , bors, szerecsendió, hagyma, tojás, vaj
A(z) "Spenótos marhahússal töltött tésztabatyu" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Sváb típusú, jellegű recept, de nem mutat idegenül a mi konyhánkban, sőt. Nem a legkönnyebb receptünk, de természetesen van benne valami!



Ez egy sváb étel, Robi német tapasztalataiból szintén jól ismeri, bár az ötlet ezúttal Pistié volt.

A vizet feltesszük főni, majd a forró vízbe belerakjuk a spenótleveleket.

A húst előre bepácoljuk, majd apró kockára vágjuk, de Önök akár meg is darálhatják. Olajat hevítünk, majd az apróra vágott húst a már forró serpenyőbe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.

Közben készítünk egy egyszerű gyúrt tésztát. Egy tálba lisztet teszünk, hozzá tojást, sót és vizet, majd tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, és vágunk belőle egy téglalap alakot.

A megfőtt spenótleveleket a húshoz adjuk, és együtt pirítjuk. Amikor készen vagyunk, a tölteléket a tésztába tesszük. A tésztát lezárjuk a villa hegyével, és forró vízben megfőzzük. Tudják, akkor vagyunk kész, amikor a batyuk feljönnek a víz felszínre, egy kicsit várunk – meg is van.

Serpenyőben hagymát pirítunk vaj hozzáadásával, ez kerül majd a tészta tetejére. Tálalásnál petrezselyemzölddel díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!









Hozzávalók

  • 50 dkg liszt, 
  • 25 dkg, leveles spenót (paraj), 
  • 1 evőkanál petrezselyem, 
  • só, 
  • bors, 
  • szerecsendió, 
  • 6 db hagyma, 
  • 5 db tojás, 
  • 5 dkg vaj

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Csokoládés női szeszély »