Sült burgonya medvehagymás pestóval

Írta Mit főzzünk ma, 2017. augusztus 12. 10:01:00

Címkék:
köret, különleges, egyszerű, sült, burgonya, pesto, mediterrán, recept, étel, vega, hagyma (medve), olaj (olíva), sajt(mozarella), , bors, paradicsom, ruccola, sajt(parmezán)
A(z) "Sült burgonya medvehagymás pestóval" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Medvehagyma és pesto: ezúttal ez a két téma (amiből egy lesz) a legfontosabb. Nem vészes, egyszerűen összeállítható - mégis tökéletes.



Előkészítjük a pesto alapanyagait: a pirított mandulát, a medvehagymát, majd ezeket összekeverjük olívaolajjal és parmezánsajttal.

A medvehagyma levelét, szárát ledaráltuk, így fogjuk felhasználni.

Közben a burgonyákat megmossuk, sózzuk, borsozzuk, majd alufóliába tekerjük egyenként a burgonyákat, így sütjük meg.

Ezalatt elkészítjük a medvehagymás pestót. Megpirítjuk a paradicsomot, hozzáadjuk a szeletelt mandulát, végül megszórjuk parmezánnal.

Sokan nem szeretik a parmezán erőteljes illatát. Nekik azt ajánljuk, hogy tegyék be pár napra a fagyasztóba, az erős illat elszáll, de a jól ismert, finom íz megmarad - legalábbis ez Attila tapasztalata:) (Hallgassanak rá nyugodtan!)

A burgonyákat alulra helyezzük, megkenjük a pestóval, és rátesszük a sült paradicsomot. Ruccola-fészekben tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több vegetáriánus ételért kattints ide!



 20080713647968645.jpg

 




Hozzávalók

  • 60 dkg burgonya, 
  • 5 dkg hagyma (medve), 
  • 2 evőkanál olaj (olíva), 
  • 10 dkg sajt (mozzarella), 
  • só, 
  • bors, 
  • 30 dkg paradicsom, 
  • 1 csomag ruccola, 
  • sajt (parmezán)

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Zsályás főtt, füstölt tarja fehérbabbal »