Sült burgonyás leves, cheddar sajttal

Írta Mit főzzünk ma, 2015. április 4. 11:12:19

Címkék:
recept, liszt, tej, burgonya, sajt (cheddar), , bors, tejföl, zöld hagyma, szalonna
A(z) "Sült burgonyás leves, cheddar sajttal" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Néhány egyszerű hozzávaló, és máris mennyeien finom levest kapunk. Használjunk jó minőségű cheddar sajtot, hogy még szebb színe, íze legyen.

Kezdjük el melegíteni a tejet egy fazékban, adjuk hozzá a lisztet, keverjük simára. Ha felforrt, akkor főzzük körülbelül 2 percig, amíg egy kicsit besűrűsödik a tej. A burgonyát süssük meg, majd törjük össze, adjuk hozzá a tejhez. Keverjük el benne az 1/3 csésze reszelt cheddar sajtot, illetve ízesítsük tetszés szerint sóval, borssal. Főzzük közepes lángon 2-3 percig, amíg a sajt elolvad.

Ha elkészült, akkor kapcsoljuk le alatta a lángot, és öntsünk bele tejfölt, 1/4 csésze finomra vágott zöld hagymát, és keverjük össze. Ismét tegyük vissza főni, körülbelül 10-12 percig.

Tálaláskor díszítsük a maradék reszelt sajttal, hagymával, valamint szalonnával. Ehhez tökéletes mind a pirított császár-, illetve baconszalonna.

 

exps36137_th2236622b08_03_3b.jpg
 

Jó étvágyat kívánunk!

Forrás: Taste of Home

Ha további receptekre kíváncsi, akkor látogasson el a következő oldalra: Taste of Home 


 

Hozzávalók

  • 1/3 csésze liszt, 
  • 3 csésze tej, 
  • 2 nagy burgonya, 
  • 1/3 csésze + 2 evőkanál sajt (cheddar), 
  • 1/2 teáskanál só, 
  • 1/4 teáskanál bors, 
  • 1/2 csésze tejföl, 
  • 1/2 csésze zöld hagyma, 
  • szalonna
Ezt olvasta már?

Sáfrányos zöldségleves palacsinta-metélttel »