Sült kecskesajt-saláta

Írta Mit főzzünk ma, 2014. január 7. 20:34:41

Címkék:
kecskesajt, fokhagyma, kakukkfű, citrom, bors, olívaolaj, saláta (vegyes)
A(z) "Sült kecskesajt-saláta" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Friss saláta kecskesajttal. Ízletes, pikáns, gyors és egyszerű. Hús mellé, de akár önmagában is fogyaszthatjuk ezt a csodás finomságot.

A sajtot tegyük egy tányérra. A fokhagymát keverjük össze a kakukkfűvel, a citrommal, a borssal, valamint az olajjal, majd ezt kanalazzuk a sajtra. Fedjük le, és 4-6 órára tegyük a hűtőbe pácolódni.

Melegítsük elő a grillsütőt. A sajt mindkét oldalát 3-4 percig süssük. A citromot is grillezzük meg, amíg megpuhul. A salátaleveleket osszuk el négy tányér között. Mindegyikre rakjunk egy sajtot (egy kevés citrommal), és csöpögtessünk egy kevés páclevet a sajtra.

Jó étvágyat kívánunk! 


Hozzávalók

  • 4 kisméretű kecskesajt, 
  • 1 gerezd préselt fokhagyma, 
  • kakukkfű, 
  • 1/2 félbevágott és vékonyan szeletelt citrom, 
  • bors, 
  • 80 ml olívaolaj, 
  • 300 gramm saláta (vegyes)
Ezt olvasta már?

Magos bélszín salátával »